Skuggan och andra noveller

av Edith Nesbit

Array
Pris 114 kr

Beskrivning

I novellen Skuggan samlas en grupp flickor en sen kväll för att berätta spökhistorier för varandra, men det är hushållerskan, miss Eastwich, som kommer med det märkligaste bidraget. Hon berättar om ett besök hon en gång gjorde hos sin ungdomskärlek, en man som blivit övertygad om att ett ont väsen finns i huset och förföljer hans hustru. Ska miss Eastwich få uppleva samma hemskheter som han under sitt besök? Eller har han blivit galen?

I samlingen ingår även Nummer 17, Mörkret och Mysteriet med parhuset.

Med sin på samma gång lättillgängliga och djuplodande stil har den brittiska författaren Edith Nesbit (1858-1924) skrivit flera barnböcker som blivit tidlösa klassiker, bland annat Järnvägsbarnen och Huset Ardens gåta. Hon har även skrivit böcker för äldre läsare, och i denna volym samlas några av hennes mest välkända noveller med övernaturligt tema.

LÄTTLÄSTA KLASSIKER är en bokserie för ungdomar och vuxna där klassiker i novellformat varsamt har bearbetats till lättillgängliga berättelser, skrivna av berömda författare genom tiderna. I slutet av varje del finns en kortare biografi över författaren, samt mer information om de utvalda novellerna.

ISBN
978-91-89362-47-5
Utgivningsmånad
april 2024
Bindning
Inbunden
Antal sidor
108
st
Rekommenderad ålder
från 15
år
Översättning
Maria Fröberg

Vi använder cookies på denna webplats.